OM eist drie jaar tegen Stadjer voor verkrachting 15-jarig meisje, maar rechter laat verdachte vrij

nieuws
Foto: Rechtspraak.nl

Hoewel het Openbaar Ministerie ruim drie jaar cel heeft geëist tegen een 27-jarige man uit Groningen voor de verkrachting van een 15-jarig meisje, mag de Stadjer het oordeel van de rechter thuis afwachten. Volgens het Dagblad van het Noorden betekent dat hoogstwaarschijnlijk dat de rechter nu al vindt dat er te weinig bewijs is in de zaak tegen de Groninger.

Het OM wil de Stadjer veroordeeld zien voor de  verkrachting van een meisje (15) met een verstandelijke beperking. Het OM stelt dat het meisje, omdat er drank en drugs in het spel waren, zelf haar grenzen niet meer kon aangeven. Daarnaast vindt het OM dat de Stadjer had kunnen weten dat het meisje minderjarig was en dat hij het slachtoffer heeft gedwongen om drugs te gebruiken. De officier van justitie vroeg dan ook om 42 maanden cel voor de Groningen, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

De verdediging en de rechter zien dat anders. Er zou niet genoeg bewijs zijn voor dwang tot seks door de Groningen, door een gebrekkige verklaring van het meisje. Daarmee gaat een veroordeling voor ‘verkrachting’ hoogstwaarschijnlijk van tafel en wordt de man alleen veroordeeld voor ontucht met een minderjarige. De Stadjer zit sinds oktober in voorarrest en bij een veroordeling zou de Groninger nu al langer hebben vastgezeten dan de uiteindelijke straf die hij opgelegd krijgt. De Groninger mag het oordeel van de rechtbank daarom in vrijheid afwachten.

Over twee weken weet de Stadjer welke straf hij opgelegd krijgt van de rechtbank.