Rover: ‘Spoorplannen noorden niet ambitieus genoeg’

nieuws
Foto Andor Heij. Bestaand deel van de Nedersaksenlijn tussen Coevorden en Gramsbergen.

De plannen van de noordelijke overheden omtrent het vervoer per trein zijn niet ambitieus genoeg. Dat vindt de reizigersorganisatie Rover afdeling Groningen.

Volgens Rover ontbreken plannen om het spoor tussen Groningen en Leeuwarden volledig te verdubbelen. Ook wil Rover dat er bij Hoogkerk en de suikerzijde in Groningen stations komen. Daarnaast wil de reizigersorganisatie een trein naar de studentencampus Zernike.

Rover wil ook dat de nog aan te leggen Lelylijn en Nedersaksenlijn beter op de kaart komen. De Lelylijn moet het noorden beter verbinden met het westen en de Nedersaksenlijn het noorden met het oosten. Rover wil snelle sprintertreinen op die trajecten. Zo zou Enschede vanuit Groningen dan 35 minuten sneller te bereiken zijn dan de tot nu toe geplande twintig minuten.