Rekenkamer Groningen onderzoekt Meldpunt Overlast en Zorg na klachten bij ombudsman

nieuws
Foto via Pikrepo (CC0)

De Rekenkamer Groningen gaat onderzoek doen naar het gemeentelijke Meldpunt Overlast en Zorg (MOZ). Dat doet de rekenkamer van de gemeente, omdat de ombudsman Groningen signalen krijgt dat meldingen bij het MOZ niet altijd voor resultaat zorgen.

Volgens de Rekenkamer constateerde heeft de ombudsman meerdere signalen ontvangen dat meldingen bij het MOZ er niet altijd voor zorgen dat de overlast officieel wordt geconstateerd. Ook zou er niet altijd opvolging zijn na een melding en is niet altijd duidelijk welke partij het aanspreekpunt is nadat een melding in behandeling is genomen.

Inwoners van de gemeente Groningen kunnen bij het meldpunt terugkerende overlast in de woon- en leefomgeving melden of aangeven dat zij zich zorgen maken over iemand uit de buurt.

De gemeente denkt dat het meldpunt zeker een bijdrage kan leveren aan het voorkomen, verminderen en tegengaan van overlast, maar wel als het instituut goed functioneert. De Rekenkamer  gaat daarom onderzoeken hoe dit in de praktijk uitpakt. De Rekenkamer hoopt de resultaten van het onderzoek in december aan de raad te kunnen presenteren.