Ook Boomwachters Groningen maakt bezwaar tegen afsteken vuurwerk Kingsland

nieuws
Foto: Picjumbo via Pixabay.com

Stichting Boomwachters Groningen maakt bezwaar tegen het afsteken van vuurwerk tijdens het Kingsland Festival aanstaande woensdag. Eerder maakten de Partij voor de Dieren en Stadspark Natuurlijk al bezwaar.

Het provinciebestuur gaf in maart van dit jaar toestemming om vuurwerk te ontbranden tijdens het festival. “Terwijl de laatste jaren het afsteken van vuurwerk tijdens oud- en nieuw steeds opnieuw ter discussie wordt gesteld, en er meer en meer stemmen opgaan om dit bij wet te verbieden, meent de provincie Groningen voorbij te moeten gaan aan deze maatschappelijke discussie”, meldt Boomwachters Groningen.

Het afsteken van vuurwerk is volgens de Boomwachters een slecht plan omdat het evenement midden in de broedtijd plaatsvindt. “Het is onbegrijpelijk dat in een periode waarin de natuur en haar bewoners, zoals vogels en vleermuizen, op hun kwetsbaarst zijn, er een vergunning wordt afgegeven voor het ontsteken van vuurwerk. Vuurwerk veroorzaakt geluidsoverlast en daarbij gepaard gaande stress bij dieren. Daarnaast veroorzaakt het fijnstof in de lucht en zware metalen in de bodem en het water.”

De bezwaarbrief is inmiddels verstuurd naar het College van Gedeputeerde Staten.

Deel dit artikel: