Omgevallen vrachtwagen leidt tot grote verkeersdrukte in Stad

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De vrachtwagen die dinsdag in de middag kantelde nabij de Rietdiephaven zorgt in het begin van de avond voor grote verkeersdrukte op wegen in en rond de stad.

“Het is druk aan de noordkant van Groningen”, meldt Rijkswaterstaat. “Op de N370 is een vrachtwagen gekanteld. De N370 is de omleidingsroute voor de werkzaamheden rondom het Julianaplein.” Volgens Rijkswaterstaat wordt het verkeer lokaal omgeleid. Het is nog onbekend hoe de vrachtwagen heeft kunnen kantelen. De chauffeur werd gewond uit de cabine gehaald en is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Vertraging
“Wat een drama op de weg in de stad”, schrijft een weggebruiker in een reactie aan de redactie van OOG Tv. “Ik heb er een uur over gedaan om thuis te komen. Het gaat om een verplaatsing in de stad. Ik heb dit nog nooit eerder gezien.” Ook Qbuzz meldt last te hebben van de afsluiting. Volgens het vervoersbedrijf rijden meerdere buslijnen met vertraging.

Een bergingsbedrijf is op dit moment bezig om de vrachtwagen te bergen. Hoe lang deze werkzaamheden nog gaan duren is onbekend.

Deel dit artikel: