NNCZ slaagt erin aantal leerlingen te verdubbelen

nieuws
Woonzorgcentrum De Zonnehof in Haren (Foto: Bram Koster)

Ondanks een grote krapte op de arbeidsmarkt is NNCZ erin geslaagd om het aantal leerlingen binnen de zorginstellingen van de koepel te verdubbelen. NNCZ is onder andere de organisatie achter De Zonnehof in Haren.

Begin dit jaar liet NNCZ weten dat het aantal leerlingenplaatsen binnen de organisatie werd verdubbeld. In totaal wilde de organisatie 70 nieuwe leerlingen binnenhalen. “Ondanks de krapte in de arbeidsmarkt zijn we erin geslaagd 76 extra leerlingen aan te stellen”, vertelt Roeli Mossel, bestuurder NNCZ. “Iedereen is inmiddels in dienst en gestart met een opleiding tot helpende, verzorgende of verpleegkundige.”

Een deel van de aangestelde nieuwe medewerkers is in samenwerking met gemeenten en/of UWV aangesteld binnen de NNCZ. “In de stad Groningen is ook huisvesting voor 21 (jonge) medewerkers gerealiseerd”, aldus Mossel. “Hiermee spelen we in op meerdere vraagstukken zoals de arbeidsmarktproblematiek én vraagstukken voor jongeren om uit huis te kunnen.”

 

Deel dit artikel: