Fase 5 van Operatie Julianaplein in volle gang

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Aanpak Ring-Zuid

Fase 5 van Operatie Julianaplein vordert gestaag. Deze fase duurt tot 6 mei. Onderdeel daarvan is de sloop van de oude Papiermolentunnel, aan de oostzijde van het oude Julianaplein.

De tunnel, de verbinding voor fietsers en voetgangers tussen het openluchtbad en de Rivierenbuurt, is vorige week verwijderd. Daarvoor moest het asfalt van de ringweg verwijderd worden en is die kant van de ringweg tijdelijk afgesloten. Daarbij is ook archeologisch onderzoek gedaan. Verder is de laatste verkeersregelinstallatie van het tijdelijke Julianaplein geplaatst. Het plein wordt begin mei geopend.

Deze week worden op de locatie 78 funderingspalen ingeboord. Ook worden de balken geplaatst waarop later de liggende delen van de tunnel worden gelegd. Deze week worden ook de eerste kant-en-klare tunnelelementen aangeleverd. Komende week worden op de plek waar de nieuwe Papiermolentunnel komt, nieuwe kunststof leidingen aangelegd. Deze gaan gebruikt worden voor de riolering.