Deelscooters Felyx weer in Beijum en Lewenborg te vinden, ook Check in wijken te vinden

nieuws

De deelscooters van Felyx zijn weer in de wijken en Beijum en Lewenborg te vinden. Ook de scooters van Check worden nu in de wijken aangeboden.

Afgelopen week stelde raadslid Wesley Pechler van de Partij voor de Dieren de situatie aan de kaak. De politicus maakte duidelijk dat de scooters weer in de wijken moeten komen omdat ze meehelpen in het terugdringen van het aantal korte autoritten. Wethouder Philip Broeksma (GroenLinks) van Verkeer liet daarop weten te balen. Bij het verstrekken van de vergunning is er door de gemeente nadrukkelijk op ingezet dat scooters in bijvoorbeeld Haren, Ten Boer en bij treinstations te vinden zouden moeten zijn. “Beijum en Lewenborg hebben we niet actief benoemd, omdat we verwacht hadden dat deze gebieden meegenomen zouden worden. Achteraf gezien hadden we deze twee wijken ook specifiek moeten benoemen”, aldus Broeksma. De wethouder liet weten met de twee bedrijven in gesprek te willen.

Dat heeft succes gehad. Want sinds dit weekend zijn de scooters in Beijum en Lewenborg te vinden. Pechler laat zaterdag weten: “Ik ben blij dat Felyx nu weer in Beijum en Lewenborg te vinden is, en dat Check hier nu voor het eerst ook servicegebieden heeft. Bij de hoofdwinkelcentra van beide wijken kunnen mensen nu weer een deelscooter huren om korte autoritten te vervangen.”