Campus Groningen krijgt deel van tachtig miljoen subsidie uit Wopke-Wiebes-Fonds

nieuws
Foto via PharmaNL

PharmaNL is onder voorwaarden goedgekeurd voor een subsidie uit het Nationaal Groeifonds, ook wel bekend als het Wopke-Wiebes-Fonds. Campus Groningen is met het LIFE Cooperative één van de initiatiefnemers achter dit consortium en krijgt daarom een deel van de investeringen die met de 80 miljoen euro van het Rijk gemoeid zijn.

Met het geld wil PharmaN (waar ook de Leiden University, het Leiden UMC en het Pivot Park in Oss onderdeel van zijn) de onderzoeksfaciliteiten op het gebied van geneesmiddelenonderzoek en productie versterken en opschalen in Nederland. Het publiek-private consortium wil daarmee de afhankelijkheid van Azië voor Nederland terugdringen.

“We zijn verheugd met de toekenning onder voorwaarden van het Nationaal Groeifonds”, stelt Amber van der Schaaf namens Campus Groningen. “Dit betekent een belangrijke impuls die nieuwe bedrijvigheid binnen de farmaceutische sector zal stimuleren, en dat is een belangrijke randvoorwaarde voor zowel innovatieve therapieontwikkeling als innovaties van productietechnologieën voor geneesmiddelen.”