Bonusbedrag van duizend euro voor nieuwe krantenbezorgers in Groningen

Er ligt een bonus van duizend euro klaar voor nieuwe krantenbezorgers in Groningen. Onder meer het Dagblad van het Noorden doet mee aan de actie, zo laat de krant dinsdagochtend weten. Ook bezorgers die zorgen voor een nieuwe collega, kunnen duizend euro verwachten van het noordelijke dagblad.

Met de actie hopen de deelnemende kranten het grote tekort aan bezorgers op te lossen. Volgens algemeen manager bezorging Martijn Perez van Mediahuis (uitgever van onder meer DvhN) is de nood hoog, ook in het noorden. Het bedrijf heeft daarom besloten om de start- en aanmeldbonus voor bezorgers op te hogen, van driehonderd naar duizend euro. De bonus wordt in fases uitgekeerd, om te voorkomen dat de bezorgers na korte tijd weer vertrekken.

De actie van Mediahuis geldt landelijk voor alle kranten die het bedrijf uitgeeft. Volgens het Mediahuis kan de actie makkelijk uit, omdat opzeggingen van kranten door klanten door slechte bezorging (veroorzaakt door personeelstekort) een veelvoud van de bonus zou kosten.