Zo ziet het Julianaplein er vanuit de lucht uit na bijna een maand bouwen

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Aanpak Ring-Zuid

Na bijna een maand bouwen is de plek waar het Julianaplein lag bijna onherkenbaar geworden. Ook van de grote rotonde op het Vrijheidsplein is bijna niets meer terug te zien.

Aanpak Ring-Zuid deelde vrijdagmiddag luchtfoto’s van de verschillende bouwprojecten. De foto’s werden afgelopen dinsdag gemaakt door Rijkswaterstaat. De kruising die voorheen het Julianaplein was, lijkt compleet verdwenen onder zanderige heuvels en kuilen. Deze week verwijderde aannemerscombinatie Herepoort een groot deel van het asfalt van het verkeersknooppunt. Bij de A28 is  ongeveer 9.000 kuub grond afgegraven.

Komende week gaan deze grondwerkzaamheden verder, De aangevoerde grond dient als ondergrond voor tijdelijke rijbanen. Deze ondergrond wordt opgebouwd met gewapende grond. Aan de westzijde van de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal gaan worden vervolgens piepschuimen aangelegd voor de tijdelijke brug op de N7.

Tekst gaat verder onder de afbeelding:

Foto: Rijkswaterstaat via Aanpak Ring-Zuid

Op het Vrijheidsplein begon Herepoort eind februari met het verwijderen van oud asfalt en het opruimen van kabels en leidingen. Deze werkzaamheden duren tot eind maart. Over anderhalve week gaat de aannemerscombinatie hier beginnen met het indrukken en intrillen van damwanden naast het Leonardo Hotel.

 

Deel dit artikel: