Verslavingszorg en UMCG: ‘Stop verkoop sigaretten in supermarkten en benzinestations’

nieuws

Supermarkten en benzinestations moeten stoppen met de verkoop van sigaretten. Die oproep doen ruim dertig organisaties dinsdagochtend in het Algemeen Dagblad. Ook Verslavingszorg Noord-Nederland en het UMCG onderschrijven de oproep.

“Wij vinden het onbegrijpelijk dat supermarkten, gemakszaken en tankstations een product verkopen dat zoveel schade en leed veroorzaakt”, schrijft UMCG-bestuursvoorzitter Ate van der Zee over de oproep. “Door hier mee te stoppen, kunnen zij een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen hiervan.”

Volgens de organisaties helpen de winkels, als ze niet stoppen met de verkoop van tabak, mee om verslaving in stand te houden en de verkoop van ziekmakende producten te stimuleren. De organisaties vragen deze sectoren dan ook om hun verantwoordelijkheid te nemen en echt te staan voor de gezondheid van hun klanten.