Suikermarkt maakt zich op voor een nieuw seizoen: “Volgende week achtste editie”

nieuws
Foto: Niels Knelis Meijer

Op het voormalige Suikerunieterrein in de stad, bij EM2, wordt volgende week zondag 27 maart een nieuw seizoen Suikermarkten afgetrapt. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

“We zullen net als vorig jaar een variatie aan bijzondere items aanbieden”, vertelt Maartje van der Meulen van de organisatie. “Dan moet je denken aan vintage, kleding, meubeltjes, vinylplaten, sieraden, upcycling en interieurdecoratie. Wat ook leuk is, is dat er door creatieve standhouders zelfgemaakte producten zullen worden aangeboden. Je moet dan denken aan zelf ontworpen kaartjes, zelfgemaakte sieraden, handgemaakte biologische zepen en zelfgebakken taartjes en koekjes.”

Als het gaat om eten en drinken zitten bezoekers ook goed. “We hebben weer verschillende foodstands op de markt staan. Tosti’s, burgers, broodjes maar ook vega en vegan. Op het terras van EM2 wordt drinken geschonken. Het geheel wordt aangekleed met live-muziek van het folkduo Lenny & Junior.” Afgelopen jaar waren de verschillende edities een groot succes. Inmiddels is men toe aan de achtste editie. De Suikermarkt is volgende week geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen.