Studenten van het Alfa-college doen mee aan Verkiezingsfestival

nieuws
foto: André Huitenga

Studenten van het Alfa-college doen maandag 7 maart mee aan het landelijke Verkiezingsfestival dat de school samen met ProDemos en de Nationale Jeugdraad (NJR) organiseert.

Het doel van dit festival is om ruim 400 studenten te informeren over de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart en ze te motiveren om te stemmen. De studenten van het Alfa-college doen op het Verkiezingsfestival mee aan vraaggesprekken met lokale politici. Verder zijn er workshops en andere activiteiten.

“Veel van onze studenten mogen op die dag voor de eerste keer stemmen. We vinden het daarom belangrijk dat deze jonge mensen bewust worden van de invloed die zij met hun stem kunnen uitoefenen. Tijdens het Verkiezingsfestival proberen we daarom om ze enthousiast te maken voor politiek en verkiezingen”, zegt Mirjam Pruis van het Alfa-college.

Het Verkiezingsfestival vindt plaats in het stadion van FC Groningen. Er komen diverse politici langs, onder wie Rosalie van der Heide (ChristenUnie), Wesley Pechler (Partij voor de Dieren), Mirjam Wijnia (Groen Links), Dennis Ram (PVV), Jalt de Haan (CDA) en Julian Bushoff (PvdA).

Deel dit artikel: