SP: ‘Nieuwe wethouder inkomen en armoedebeleid moet van onze partij komen’

nieuws
Foto: Chris Bakker

De wethouder voor werk, inkomen en armoedebeleid moet tijdens de komende raadsperiode van SP-huize zijn. De partij sprak donderdagavond uit dat het leveren van deze wethouder één van haar hoofddoelen is voor de komende raadsverkiezingen.

“De afgelopen jaren werd duidelijk dat het niet veel uitmaakte of de PvdA, D66 of GroenLinks de grootste partij was”, aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk. “Geen van allen bleek in staat de grote armoedeproblematiek van vele Groningers op te lossen of te verminderen. De afgelopen jaren is er veel te weinig aan armoedebestrijding gedaan en te weinig bereikt.”

De SP wil fors meer investeren in armoedebestrijding, onder meer door het eerder toekennen van inkomensondersteuning, het opkopen van schulden door de gemeente en het aanbieden van beroepsopleidingen aan de schuldenaars. Volgens Dijk is het daarom nu aan de SP om de wethouderstaak op zich te nemen: “Wie armoede in de kern wil aanpakken, moet niet met abstracte vergezichten komen, maar wel met vergaande en concrete maatregelen. Dat vraagt om forse investeringen die mensen uit de armoede en achterstelling halen en hen echt vooruit helpen. ”