“Donderdag zonnig met in de middag stapelwolken, volgende week kans op nachtvorst”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Vanaf komend weekend doet de temperatuur een stapje terug. Volgende week is er kans op nachtvorst. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Donderdag is het zonnig, al ontstaan in de loop van de dag een paar platte stapelwolken”, vertelt Kamphuis. “Het is zacht met een maximumtemperatuur rond de 17 graden. De wind uit het noorden is zwak rond windkracht 2. In de nacht naar vrijdag is het helder en koud met minima rond het vriespunt. Op vrijdag is het wederom zonnig en wordt het 15 of 16 graden. De noordenwind is zwak, rond windkracht 2.”

“Tijdens het weekend schuift er zo nu en dan wat bewolking over, maar blijft het evenwel vrij zonnig. Het wordt zaterdag 14 graden, op zondag ligt het kwik rond de 11 of 12 graden. De wind krimpt naar het noorden tot noordwesten en is zwak tot matig. Na het weekend wordt het op maandag opnieuw 12 graden en zijn de veranderingen verder klein. Daarna zakt het kwik waarschijnlijk tot rond of onder de 10 graden. Later in de week neemt ook de kans op nachtvorst toe.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.