Celstraffen geëist tegen Stadjers die kluis uit supermarkt in Kostverloren stalen

nieuws
Foto: Politie Groningen-West via Instagram

Een 39-jarige man uit Groningen gaat, als het aan het Openbaar Ministerie, acht maanden de cel in voor een inbraak in de SPAR-supermarkt in Kostverloren. Zijn 44-jarige compagnon moet van het OM zeker vier maanden brommen en hoorde daarnaast vier maanden voorwaardelijk tegen zich eisen.

De officier van justitie eist volgens RTV Noord minder straf tegen de 44-jarige inbreker, omdat hij mee wil werken aan een hulpverleningstraject. Deze man ontkent echter alle betrokkenheid en stelt slecht een slaapplek te hebben gezocht bij de 39-jarige Stadjer. Maar camerabeelden en telefoongegevens verraadden zijn betrokkenheid bij de inbraak.

De twee mannen werden op 23 mei vorig jaar op heterdaad betrapt bij de inbraak aan de Jacob van Ruysdaelstraat, nadat een alarm in de winkel afging. Na een achtervolging, en dankzij speurwerk van een politiehond, konden de verdachten worden aangehouden. De twee mannen waren bezig om de kluis van de supermarkt in een bestelbusje te laden.