Architecten, ontwikkelaars en corporaties doen al fietsend inspiratie op voor ‘Bouw Anders’

nieuws

Deelnemers aan de woonmanifestatie ‘Bouw Anders’ fietsen deze woensdag langs voorbeeldlocaties in Groningen, om inspiratie op te doen voor woonconcepten.

‘Bouw Anders’ heeft als doelstelling: kwaliteit in architectuur, leefomgeving en typologie. Wethouder Roeland van der Schaaf: “Met Bouw Anders gaan we op zoek naar nieuwe woningen en woonconcepten die diversiteit en kwaliteit toevoegen.” Dat wil zeggen: geen kleine appartementen met één slaapkamer, maar goede seniorenwoningen, meergezinshuizen, vernieuwende plattegronden en bijzondere gemengde woonconcepten.

De fietstocht gaat langs diverse locaties, zoals Laan van de Vrede/Canadalaan, Grunobuurt, Suikerzijde, Eikenlaan en Nieuwe Markt. Het doel ervan is, architecten, ontwikkelaars en corporaties een gezamenlijk gevoel te geven over de locaties en de kansen die er liggen.