Aantal nieuwe coronabesmettingen in Groningen afgelopen week licht gedaald

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Het aantal coronabesmettingen in Groningen lag afgelopen week lager dan in de week ervoor. Dat blijkt uit de wekelijkse update over het coronavirus in Groningen.

In de provincie raakten in de afgelopen 14.146 mensen besmet met het virus. In de week ervoor waren dat er 1.690 meer. Ook het aantal ziekenhuisopnames in de provincie daalde behoorlijk. Waar er tussen 8 en 15 maart nog 79 mensen met corona in een ziekenhuis werden opgenomen, waren dat er in de afgelopen week slechts 58. Het aantal sterfgevallen door corona daalde van één naar nul.

Groningen weerspiegelt Nederland als geheel

Het beeld in Groningen komt overeen met dat in de rest van Nederland. In de afgelopen week daalde het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van patiënten met SARS-CoV-2 met zeven procent in Nederland als geheel. Wel werden er werden 15 procent meer nieuwe patiënten op de IC’s opgenomen dan in de week ervoor.

In de afgelopen week is het aantal nieuwe positieve coronatestuitslagen gedaald met 27 procent ten opzichte van de week ervoor.