Twee Groningse onderzoekers krijgen forse beurzen

nieuws
Foto: Griszka Niewiadomski from FreeImages

Twee onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen hebben een Vici-financiering van maximaal 1.5 miljoen euro gekregen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Daarmee kunnen ze vijf jaar lang werken aan hun onderzoeken.

Prof. dr. Marcel van Vugt krijgt de beurs voor zijn onderzoek naar nieuwe behandelingen van agressieve tumorsoorten. Daarnaast krijgt prof. dr. Gerard Koppelman 1.5 miljoen euro voor zijn onderzoek naar een nieuwe behandeling van astma. Meer informatie over de onderzoeken van de twee RUG-professoren is hier te vinden.

De Vici-beurzen zijn één van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland, gericht op gevorderde onderzoekers die vrij zijn om hun eigen onderzoeksproject voor te dragen voor financiering. De beurs is bestemd voor zeer ervaren onderzoekers die met succes hebben aangetoond een eigen vernieuwende onderzoekslijn tot ontwikkeling te kunnen brengen en die als coach voor jonge onderzoekers kunnen fungeren.