Ontmanteling Julianaplein gestart (foto’s)

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

De ontmanteling van het Julianaplein is vrijdagavond gestart. Zaterdagochtend vindt er nog een officieel afscheidsmoment plaats waarvoor verschillende bestuurders van gemeente en provincie zijn uitgenodigd.

Vrijdagavond ging fase 3 van Operatie Julianaplein van start. Tijdens deze fase zijn alle rijrichtingen afgesloten, met uitzondering van verkeer dat van Assen richting Hoogezand rijdt. Dit verkeer maakt gebruik van het tijdelijke Julianaplein. Kort na de start van fase 3 begonnen tientallen werknemers met de ontmanteling. “Ze namen bezit van het Julianaplein”, vertelt nieuwsfotograaf Martin Nuver van 112groningen.nl. “De verkeerslichtinstallatie werd uitgeschakeld, borden werden weggehaald en portalen werden gedemonteerd. Wat mij opviel is dat het er erg gestructureerd en goed voorbereid aan toe ging.”

Het Julianaplein heeft ruim vijftig jaar dienst gedaan. De komende tijd wordt het plein volledig verwijderd. Eind 2023 moet er een nieuw, ongelijkvloers, Julianaplein liggen. Tot die tijd gaat het verkeer gebruik maken van het tijdelijke Julianaplein dat de komende dagen verder wordt aangesloten.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl