Maximumbedrag subsidie aanpak funderingen Woltersum fors verhoogd

Het gemeentebestuur wil het maximum subsidiebedrag voor herstel van funderingen van woningen in Woltersum die versterkt moeten worden, verhogen van 100 duizend naar 150 duizend euro.

Uit de eerste onderzoeksrapporten blijkt dat in een aantal gevallen het huidige maximum subsidiebedrag van 100 duizend euro onvoldoende is om de herstelkosten te dekken. Om te voorkomen dat bewoners zelf de meerkosten moeten betalen, wil de gemeente het budget met 50 duizend euro verhogen.

De gemeente begon in september vorig jaar een proef met 18 woningen in Woltersum. Voor sommige woningen is herstel van de fundering niet nodig, maar er zijn ook woningen waar het herstel duurder uitvalt. Wethouder Roeland van der Schaaf: “Het college wil daarom het maximum ophogen, zodat meer adressen binnen het beschikbare budget kunnen worden geholpen. Ons doel is de problemen in Woltersum zo snel mogelijk op te lossen.”