Man uit Stad hoort anderhalf jaar tegen zich eisen voor cocaïnesmokkel

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

Justitie heeft anderhalf jaar cel geëist tegen een 50-jarige man uit Stad. De man wordt verdacht van het smokkelen van ruim een halve kilo cocaïne. Dat meldt RTV Noord dinsdag.

Een 34-jarige man uit Veendam, die als handlanger wordt gezien, hoorde dinsdag negen maanden cel tegen zich eisen. De twee mannen kregen hulp van een 38-jarige vrouw uit Wildervank. Zij was met tachtig bolletjes coke in haar lijf vanuit Curaçao naar Nederland gereisd. De vrouw hoorde een strafeis van zeven maanden cel.

De zaak kwam aan het licht toen de vrouw enkele weken na de reis vermoedde dat ze nog bolletjes coke in haar lichaam had. Ze klopte aan bij haar ex-man die haar naar het ziekenhuis bracht. Daar werd de politie gebeld. De vrouw vertelde daarop dat ze met haar nieuwe vriend uit Veendam naar zijn moeder in Curaçao was gereisd. Op het eiland was ze in contact gekomen met een persoon die haar vierduizend euro bood voor het inslikken van de bolletjes. De vrouw kreeg naar eigen zeggen echter geen cent. Eenmaal terug in Nederland werd ze naar de woning van de Stadjer gebracht waar ze de bolletjes uit moest scheiden. Volgens de vrouw werd ze bedreigd. Om die reden hoefde ze niet tegelijkertijd met de andere verdachten voor de rechtbank te verschijnen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Deel dit artikel: