Drafbaan moet geasfalteerd worden vanwege licht vervuilde sintelbaan

nieuws

De voormalige drafbaan in het Stadspark moet geasfalteerd worden omdat de huidige sintelbaan licht vervuild is. Dat kreeg de Groningse gemeenteraad woensdagavond te horen.

In de Groningse gemeenteraad werd gesproken over de toekomst van het Stadspark. Het Stadsbestuur wil het park omtoveren in een groot evenemententerrein, maar hoe dit precies invulling moet krijgen is nog onduidelijk. Vorige maand werd duidelijk dat er 400.000 euro wordt uitgetrokken om de drafbaan te verharden. Wethouder Glimina Chakor (GroenLinks) liet toen weten dat de huidige sintelbaan niet publiekstoegankelijk is, vooral bij slecht weer. Woensdagavond bleek dat het asfalteren gaat gebeuren omdat de sintels licht vervuild zijn. Het saneren van de baan gaat volgens de gemeente ongeveer een miljoen euro kosten, het aanleggen van een asfaltlaag gaat iets minder dan 400.000 euro kosten.

Jasper Boter van de VVD liet weten not amused te zijn. Hij noemt de plotselinge gegevens over de vervuiling van de baan diep treurig. Fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij voor 100% Groningen ergert zich aan het feit dat er brokjes voorstellen worden gepresenteerd, en dat het bredere plaatje voor het toekomstige Stadspark ontbreekt.