CDA tegen verharding in de politiek: ‘Geen haat in de raad’

nieuws
Groningse raadsleden debatteren in een zaal in het Provinciehuis. Foto: still uit stream gemeente Groningen

Het CDA Groningen keert zich tegen de verharding in de politiek. De partij komt daarom met het manifest ‘Geen haat in de raad’.

Wie de laatste weken het debat in politiek Den Haag volgt, zag dat scheldpartijen, bedreigingen en verdachtmakingen aan de orde van de dag zijn. Elk debat lijkt te ontsporen, en dat geldt ook voor veel gemeenteraden. Maar liefst 15 procent van de raadsleden heeft zelf te maken met bedreigingen. Dat geldt trouwens ook voor ambtenaren, politieagenten, GGD-medewerkers en journalisten.

Met het manifest ‘Geen haat in de raad’ vragen 120 CDA-lijsttrekkers aandacht voor deze problematiek. De Christendemocraten vragen om minder schreeuwen en meer samenwerken. De Groninger CDA-lijsttrekker Jalt de Haan zegt: “In Groningen wordt de afgelopen jaren van links tot rechts goed en collegiaal samengewerkt. We willen deze samenwerking graag zo houden en willen daarom samen met alle partijen na de verkiezingen in gesprek om ‘Haagse toestanden’ te voorkomen.” Het CDA Groningen roept alle partijen op het manifest te ondertekenen.