Aanvraag tijdelijke vergunning ’t Pannekoekschip Oosterhaven ingetrokken

nieuws
De nieuwe locatie van 't Pannekoekschip - Foto via Gemeente Groningen

De aanvraag voor een tijdelijke omgevingsvergunning voor ’t Pannekoekschip in de Oosterhaven is ingetrokken. Dat laat wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) van Wonen dinsdag aan de gemeenteraad weten.

Het huidige pannenkoekschip ligt bij de Kattenbrug. De eigenaar heeft laten weten niet langer op deze plek te willen blijven vanwege de komst van de nieuwe brug. De afgelopen periode is gekeken naar verschillende locaties in de gemeente waar een nieuw pannenkoekschip geplaatst kan worden. De Oosterhaven lijkt daarbij de meeste kans te maken. De fracties van SP en D66 stelden vorige maand vragen aan het Stadsbestuur omdat zich bij de partijen meerdere mensen gemeld hadden die zich zorgen maken. Omwonenden vinden de locatie ongeschikt, en tevens zijn ze ontevreden over de manier waarop men geïnformeerd en betrokken wordt bij het onderwerp.

Het Stadsbestuur liet daarop weten dat een tijdelijke en een permanente omgevingsvergunning voor de locatie tegelijkertijd ingediend moeten worden door de eigenaar. Door tijdelijk en permanent te koppelen, worden alle belangen afgewogen en meegenomen. De buurtbewoners hebben inspraak maar ook de raad krijgt dan een rol. “Na overleg met gemeente Groningen heeft de aanvrager besloten om de aanvraag van de tijdelijke omgevingsvergunning in te trekken”, schrijft Van der Schaaf. “Dit betekent dat van deze twee omgevingsvergunningaanvragen alléén de aanvraag voor de permanente omgevingsvergunning wordt behandeld. Dit betekent dat eenieder zienswijzen kan indienen.”

Deel dit artikel: