Ringweg rond Gasunie-gebouw weer open voor verkeer, loshangende panelen veilig verwijderd

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

De wegen rond het Gasunie-gebouw zijn weer open voor het verkeer. Het verwijderen van de loshangende panelen aan het Gasunie-gebouw is geslaagd.

“We waren rond 16.00 uur klaar met het verwijderen van de panelen”, vertelt Gasunie-woordvoerder Marie-Lou Gregoire. “We hebben goed door kunnen werken, en alles wat we wilden doen is succesvol en veilig verlopen.” Dit betekent dat het gevaar is geweken en dat de wegen rond het gebouw weer open kunnen.

Weginspecteur
Rijkswaterstaat laat weten dat alle afsluitingen vanwege de situatie bij het Gasunie-gebouw inmiddels zijn opgeheven. Voor de weg kon worden vrijgegeven moest het wegdek geïnspecteerd worden en moesten opruimwerkzaamheden verricht worden. “Om 16.30 uur zijn we met deze werkzaamheden gestart”, vertelt woordvoerder Carolien Fischer van Rijkswaterstaat. “Je kunt je voorstellen dat er behoorlijk wat moet gebeuren. Wegafsluitingen moeten weggehaald worden en het wegdek moet geïnspecteerd worden. Als laatste onderdeel voert de weginspecteur een controle uit. Als deze groen licht geeft, dan gaat de weg weer open.”

Gasunie
De schade aan het Gasunie-gebouw ontstond zaterdagmiddag tijdens zware windstoten. Vijf panelen zijn naar beneden gevallen, elf kwamen los te hangen. Vanwege de veiligheid werd de zuidelijke ringweg tussen het Julianaplein en de afslag Corpus den Hoorn afgesloten. In tegenovergestelde richting was de weg dicht tussen Corpus en het Vrijheidsplein. Ook waren verbindingswegen vanaf de westelijke richting richting Hoogkerk dicht. De komende dagen wordt onderzoek gedaan naar de precieze oorzaak.

Deel dit artikel: