Jorden van Foreest wint van Anish Giri in de 11e ronde

sport
Daniil Dubov positief getest @Lennart Ootes-Jurriaan Hoefsmit

De 22-jarige Groninger schaker Jorden van Foreest heeft gewonnen van zijn landgenoot Anish Giri in de 11e ronde van de Masters van Tata Steel Chess.

Van Foreest kwam met de witte stukken goed uit de opening en na een paar fouten van Giri wist hij de partij na 42 zetten te winnen. Een streep door de rekening voor de titelkansen van Giri, die voor deze ronde maar een half punt achterstond op de Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen.

Jorden staat door dit resultaat met 5,5 punt uit 11 partijen in de middenmoot. Bovenaan staat Carlsen 7,5 uit 11 op een half punt gevolgd door de Hongaar Rapport op de tweede plaats. Die won reglementair van de Rus Dubov, die het toernooi heeft moeten verlaten, omdat hij positief getest is op corona.

In de Challengers, de groep onder de Masters, speelde Lucas van Foreest met wit remise tegen de Nederlandse kampioen Max Warmerdam. De jongere broer van Jorden staat met 5,5 uit 11 in de middenmoot.

Er volgen in Wijk aan Zee nog twee rondes.