Half miljoen extra voor klimaatmaatregelen

nieuws

De gemeente Groningen trekt een half miljoen euro extra uit voor een nieuwe subsidieregeling voor klimaatmaatregelen, om wateroverlast en hittestress te beperken.

In de subsidiepot zit 500 duizend euro en dat is een verdubbeling van het huidige budget. Het gaat om een uitbreiding van de huidige regeling voor groene daken. Vanaf 1 maart kan ook subsidie aangevraagd worden voor groene gevels, het ontstenen van tuinen, opvang van regenwater en het planten van bomen.

“We willen dat onze regelingen toegankelijker zijn voor een brede groep inwoners,” zegt wethouder Glimina Chakor. “Heb je geen plat dak, maar kun je wel een muur vergroenen met klimplanten, dan kun je ook een beroep doen op de subsidieregeling.”

Door de subsidie voor groene daken per vierkante meter te verlagen, en een maximum te stellen aan het oppervlak (200 m2), kunnen meer inwoners aan de regeling meedoen, aldus Chakor.