Extra hubs voor goederenvervoer tijdens ‘Operatie Julianaplein’

nieuws
Foto: Elevate via Pexels

Om producten op de afgesproken tijd op juiste plek te krijgen tijdens de werkzaamheden aan het Julianaplein, die van 11 februari tot 9 mei plaatsvinden, worden er extra vervoershubs rondom de Stad opgezet.

De gemeente Groningen werkt hieraan samen met winkeliers, logistieke bedrijven, Groningen Bereikbaar, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en ondernemersvereniging Evofenedex. Rond de stad Groningen liggen al verschillende hubs, maar een aantal bedrijven zich beschikbaar gesteld als extra hub. Op deze hubs worden goederen en producten van verschillende bedrijven verzameld. Daarvandaan worden goederen naar de binnenstad vervoerd.

Dit moet zorgen voor een forse vermindering van het aantal vervoersbewegingen door Groningen. Volgens de samenwerkende partners is het van groot belang dat er in deze periode veel minder voertuigen op de Groningse wegen rijden. Het verzamelen van goederen op vaste punten en het samenvoegen van leveringen kan hier een grote bijdrage aan leveren, zo stelt Groningen Bereikbaar.

Op de website van Groningen Bereikbaar zijn de hubs te vinden. Bedrijven kunnen hun goederen naar deze hubs laten vervoeren. Vervolgens worden de goederen vanuit de hub naar de plaats van bestemming gebracht. Bedrijven die ook ruimtes beschikbaar willen stellen als hub, kunnen contact opnemen met Groningen Bereikbaar.

Deel dit artikel: