Eerste deel tijdelijke brug over Noord-Willemskanaal geplaatst

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Bij het Julianaplein is woensdag het eerste deel van een tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal geplaatst. De brug is nodig vanwege de werkzaamheden aan het Julianaplein.

Aanpak Ring Zuid laat weten dat in de week van 17 januari de brugdekdelen geplaatst worden. “Dit werk moet deels in de nacht worden uitgevoerd”, meldt Aanpak Ring Zuid. “Omdat de brug ook over de Brailleweg komt te liggen, moet de weg dicht en worden deze werkzaamheden in de nacht uitgevoerd. Omwonenden kunnen overlast ervaren van het geluid, extra bouwverkeer en bouwlampen.” De tijdelijke brug vormt straks een verbinding tussen de zuidelijke ringweg en de A28 en maakt onderdeel uit van het tijdelijke Julianaplein.

Volgens OOG-verslaggever Rick van der Velde zijn het imposante werkzaamheden: “Gisteren hebben ze de kraan, die je op de foto ziet, uitgeschoven en opgebouwd. Vanochtend hebben ze het eerste deel van de brug geplaatst.” In de eerste week van februari moet de brug klaar zijn.

Foto: Rick van der Velde