Dagblad van het Noorden, OOG en RTV Noord komen met gezamenlijke podcast: Hartje Stad

nieuws

Dagblad van het Noorden, OOG en RTV Noord starten vrijdag met een gezamenlijke podcast over de politiek in de gemeente Groningen: Hartje Stad. De podcast verschijnt elke laatste vrijdag van de maand.

De samenwerking is een voortvloeisel uit de laatste Grote Markt 1-podcast van 2021, de politieke podcast van alleen OOG TV. “Die aflevering beviel ons zo goed dat we het een goed idee vonden daar mee door te gaan. Grote Markt 1 is echt een OOG-productie dus we hadden een nieuwe naam en platform nodig, en zo ontstond Hartje Stad,” vertelt Wouter Holsappel, één van de presentatoren van Hartje Stad.

“Het is belangrijk om de lokale politiek scherp te volgen. Dat doen we al in onze artikelen, op radio en tv. Nu komt daar een podcast bij: een goede manier om terug te blikken op de besluiten van de afgelopen maand en daarbij extra context te bieden. Het is mooi om dat te doen in samenwerking met collega’s van Dagblad van het Noorden en OOG,” voegt Marten Nauta van RTV Noord daar aan toe.

Maandelijks

De podcast Hartje Stad verschijnt elke laatste vrijdag van de maand en bestaat uit een wisselend gezelschap. De verschillende redacties nemen om hun beurt de verantwoordelijkheid voor het faciliteren van een aflevering. De eerste aflevering is opgenomen bij OOG, vervolgens bij RTV Noord en Dagblad van het Noorden. De organisatie die de aflevering huisvest heeft twee verslaggevers aan de podcastmicrofoons zitten, de anderen vaardigen elk één verslaggever af.

Aflevering 1

In de eerste aflevering worden de politieke actualiteiten bij de strot gegrepen. Marten Nauta(RTV Noord) en Ecco van Oosterhout(OOG) waren aanwezig bij een persconferentie over afval, waar ze het doel van de persconferentie maar niet konden vinden. Het faillissement van MartiniZorg wordt besproken, evenals de 268 miljoen euro die besteed moet gaan worden aan de ‘Nieuwe Poort’, de vervanger van de Oosterpoort. Met de aanstaande verkiezingen van 16 maart kan ook een vooruitblik richting de campagneperiode in deze aflevering niet ontbreken

De volgende aflevering van Hartje Stad is op 25 februari en zal gehost worden door en bij RTV Noord.