Chris Garrit niet op kandidatenlijst Stadspartij 100% voor Groningen

nieuws

Chris Garrit heeft na veel wikken en wegen besloten om toch niet op de kandidatenlijst van Stadspartij 100% voor Groningen te gaan staan. Hij stond op de vijfde plaats.

Garrit, bekend uit het nacht- en cultuurcentrum in de stad en ondernemer, onder meer van EM2, verwacht het raadswerk in de toekomst niet te kunnen combineren met zijn vele maatschappelijke activiteiten voor de slachtoffers van de aardbevingen. Zo was hij onder meer medeorganisator van de laatste fakkeltocht in de stad.

“Het is echt met pijn in het hart,” aldus Garrit. “Ik vind het echter niet eerlijk naar de kiezer als ik straks mijn woorden niet waar kan maken. Ook denk ik dat ik beter tot mijn recht kom als ik me helemaal kan richten op het ondersteunen van de gedupeerden van de gaswinning.”

Lijsttrekker Amrut Sijbolts zegt: “Het is echt ontzettend jammer, maar Chris is op heel veel gebieden inzetbaar en zal ook nauw bij onze partij betrokken blijven.” De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 16 maart.