Stroomstoring opgelost, bruggen Van Starkenborghkanaal kunnen weer bediend worden

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Door een stroomstoring konden dinsdagavond enige tijd verschillende bruggen over het Van Starkenborghkanaal niet bediend worden. Dat meldt Rijkswaterstaat.

“In een aantal dorpen in de gemeente Westerkwartier was sprake van een stroomstoring”, meldt Rijkswaterstaat. “Ook wij ondervonden hier hinder van. De sluis bij Gaarkeuken en de bruggen Zuidhorn en Dorkwerd konden niet bediend worden. Dit zorgde voor hinder voor de scheepvaart.” Rond 22.00 uur liet Rijkswaterstaat weten dat de problemen verholpen zijn, en dat het scheepvaartverkeer weer op gang komt.

Nieuwsfotograaf Robert van der Veen van niekerknieuws.nl meldt dat er bij de sluis van Gaarkeuken druk gewerkt werd. “Een monteur is hier aanwezig om alle systemen te resetten. Dat moet in een bepaalde volgorde gebeuren.” Weggebruikers ondervonden geen hinder van de storing.

Deel dit artikel: