Binnenvaartschip botst tegen Dorkwerderbrug, scheepvaartverkeer gestremd

nieuws
Foto: Auke Mulder - 112groningen.nl

Een binnenvaartschip is dinsdagavond tegen de Dorkwerderbrug gebotst. Dat meldt Rijkswaterstaat.

De aanvaring vond plaats rond 19.30 uur. “Het schip was onderweg van Groningen richting Gaarkeuken”, vertelt woordvoerder Baudina Schaafsma. “Door nog onbekende oorzaak heeft de stuurhut de brug geraakt. De stuurhut zit nog wel op het schip.” Volgens fotografen ter plaatse is er flink wat schade aan de stuurhut. Het is onbekend of er mensen gewond zijn geraakt.

“De schipper heeft het schip vervolgens aan kunnen meren bij de brug. Op dit moment zijn hulpdiensten ter plaatse. Wij voeren een inspectie uit aan de brug om te kijken of deze ook schade heeft opgelopen. Wegverkeer kan gewoon van de brug gebruik maken, het scheepvaartverkeer is op dit moment gestremd.” Het is onbekend hoe lang de stremming gaat duren.

Deel dit artikel: