382 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen, 696 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Volgens het RIVM zijn tussen maandag- en dinsdagochtend 382 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. In de rest van de provincie Groningen waren het er 314.

In de gemeente Groningen werden 208 besmettingen minder vastgesteld dan in de voorgaande vierentwintig uur. In de provincie werden 752 besmettingen minder aangetroffen. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Midden-Groningen (82).

De ziekenhuisopnames in Groningen werden dinsdagmiddag niet gemeld. Een storing bij het RIVM is daar de oorzaak van. Dezelfde storing zorgt er volgens het rijksinstituut ook voor dat het aantal besmettingen aanzienlijk lager lag dan maandag. Wel werd bekend dat er in de afgelopen vierentwintig uur geen nieuwe sterfgevallen door COVID plaatsvonden in de provincie.

Landelijk meldt het RIVM 31.426 nieuwe besmettingen, 11.046 minder dan maandag. 107 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan 7 op een IC. Bij het RIVM werden landelijk tien overlijdens gemeld door corona. Dat waren er maandag drie.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens per gemeente:
  Gemeente B O   Gemeente B O  
Groningen 382 0 Midden Groningen 82 0
Stadskanaal 13 0 Het Hogeland 57 0
Veendam 17 0 Westerkwartier 43 0
Pekela 7 0 Eemsdelta 27 0
Oldambt 29 0 Overig 16 0
Westerwolde 23 0
Totaal 696 0

 

Deel dit artikel: