Welke afgestudeerde Minerva-student wil een kunstwerk maken voor de tuin van Selwerd III?

nieuws
Foto via Hanzehogeschool

Woningcorporatie Lefier en bouwbedrijf Van Wijnen zijn op zoek naar een alumnus van Academie Minerva (of het Frank Mohr Institute) die een kunstwerk kan maken voor de tuin van de iconische studentenflat ‘Dragant’, voorheen bekend als de Duindoornflat en ‘Selwerd III’.

De flat is onlangs gerenoveerd en aan de achterkant van de flat is een nieuw fietspad gemaakt, wat de drie flats en de wijk Selwerd met elkaar verbindt. Bij de Cornus (voorheen Selwerd I) staat nu al een kunstwerk van Robert Maingay uit 1969 en verbouwer Van Wijnen en eigenaar Lefier willen nu dat er ook een kunstwerk bij de Dragant komt.

Alumni van de twee eerder genoemde onderwijsinstellingen krijgen de kans om een voorstel te doen voor een fysiek en stevig gebouwd kunstwerk dat minstens dertig jaar kan blijven staan. Daarnaast moet het werk een relatie aangaan met het ‘beton-metaal plastieken’ beeld van Maingay.

Lefier en Van Wijnen gaan uit de aanmeldingen drie voorstellen selecteren die doorgaan naar de schetsopdracht. Het definitieve ontwerp wordt gekozen na een presentatie waarbij zowel de buurt als de vakjury heeft gestemd. De uiteindelijke oplevering van het nieuwe kunstwerk zal naar verwachting eind september 2022 plaatsvinden.

Meer informatie voor geïnteresseerde kunstenaars is te vinden op de website van de Hanzehogeschool.

Deel dit artikel: