Studenten universiteit willen duidelijkheid over online of fysieke examens

Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) willen duidelijkheid van de RUG over op welke wijze de examens afgelegd worden.

Door de lockdown is de universiteit gesloten, behalve tijdens tentamens. Dan zijn studenten verplicht om fysiek aanwezig te zijn. “We mogen niet met twintig in de klas zitten, maar de RUG verwacht wel dat we met honderden in een tentamenzaal gaan zitten,” vertelt student Belle Willemstein, die binnen een dag al 550 handtekeningen verzamelde om de problemen aan de kaak te stellen. “We geloven niet dat de RUG zich op deze manier kan houden aan de anderhalve meter afstand en het dragen van mondkapjes kan controleren. We denken dat tentamens op deze manier niet veilig zijn.”

De studenten zeggen dat de docenten hier verschillend over denken. Sommigen willen fysieke examens en bij anderen kan het online.

De studenten denken ook dat het online kan, omdat het eerder tijdens de vorige lockdown vanwege corona ook lukte.

Als de examens toch fysiek moeten willen de studenten dat alleen gevaccineerde studenten mogen komen. De studenten moeten anderhalf meter afstand houden en mondkapjes dragen. En dat moet gebeuren in goed geventileerde ruimtes.

Ze noemen een overvolle Aletta Jacobshal als fout voorbeeld. Er waren teveel mensen aanwezig en enkelen zouden corona opgelopen hebben.

De studenten hebben een brief rond gestuurd die al honderden keren is ondertekend.

Deel dit artikel: