‘Supermarkt Ter Borch lijkt er toch te komen’

nieuws
Foto: flickr.com/photos/wili/

De kans is groot dat de wijk Ter Borch, op de grens van Groningen en Eelderwolde, toch een supermarkt krijgt. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De gemeenteraad van Tynaarlo neemt volgende week een definitief besluit, maar het voorstel lijkt het ditmaal wel te halen omdat raadslid Hilde Kamminga kortgeleden is overgestapt van Gemeentebelangen naar de VVD. De liberalen zijn vóór de komst van een supermarkt, Gemeentebelangen is tegen.

EP Zakelijk, de ondernemersvereniging van Eelde-Paterswolde, noemt de draai van het bewuste raadslid ‘kiezersbedrog’, omdat ze verkozen werd op de belofte tegen de megasupermarkt te zijn. De tegenstemmers vinden dat de supermarkt veel te groot wordt. Dat zou negatief uitvallen voor de ondernemers in Eelde-Paterswolde. Bovendien zou de supermarkt veel verkeer trekken en dat is gevaarlijk voor de leerlingen van de scholen die vlakbij de beoogde locatie staan.