Moord Els Slurink in februari inhoudelijk behandeld; verdachte moet verplicht aanwezig zijn

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Jahangir A, de man die in februari van dit jaar werd aangehouden voor de moord op de Groningse psychologe Els Slurink, moet op 15 en 16 februari verplicht aanwezig zijn in de Groningse rechtbank. Dan wordt de 24 jaar oude moordzaak inhoudelijk behandeld, zo stellen DvhN en RTV Noord woensdagmiddag.

In de Groningse rechtbank vond woensdagmiddag een pro forma-zitting plaats rond de moordzaak. Met het bevel voor verplichte aanwezigheid van de verdachte, wil de rechtbank voorkomen dat A. in zijn cel blijft als de zaak wordt behandeld. De inhoudelijke behandeling kon woensdag niet plaatsvinden, omdat er extra onderzoek gedaan moet worden rond de DNA-match tussen Slurink en A.

Deze DNA match zorgde er in februari van dit jaar voor dat A., vierentwintig jaar na de moord op Slurink, kon worden geïdentificeerd en aangehouden. De destijds 33-jarige Slurink werd in de nacht van 20 op 21 maart 1997 door een steekwond (vermoedelijk met een schaar) om het leven gebracht, in haar woning aan het Van Brakelplein in Groningen. Deze zogeheten cold case zaak werd in januari door de politie heropend en kwam uitgebreid aan bod in het programma “Opsporing Verzocht” en een grote publiekscampagne.

Deel dit artikel: