Grote Kerstactie Voedselbank Stad gaat maandag beginnen

nieuws
Foto: Voedselbanken Nederland

Vanaf aanstaande maandag gaan kerken, organisaties, scholen, bedrijven, supermarkten en particulieren zich weer inzetten om zoveel mogelijk houdbaar voedsel, verzorgingsproducten en geld in te zamelen voor de Grote Kerstactie van de Voedselbank Stad Groningen.

Net als voorgaande jaren is een vast onderdeel van de kerstactie het inzamelen van boodschappen bij verschillende supermarkten in de gemeente. Tijdens de actie kunnen supermarktbezoekers arme mede-stadjers helpen, door één of meerdere producten van het aangeboden boodschappenlijstje te kopen en te doneren aan de Voedselbank.

Daartoe staan leden van studentenvereniging Vindicat vanaf dinsdag 14 tot en met donderdag 16 december bij zo’n 30 supermarkten in de Stad, Haren en Hoogkerk. De zaterdag erna wordt er nog  ingezameld door de Lions Club Haren/Groningen bij twee Jumbosupermarkten in Haren. Een lijst van alle deelnemende supermarkten is te vinden op de website van de Voedselbank.

Alle zeilen bijzetten in moeilijke periode

De Voedselbank stelt dat het, zeker in deze periode, alle hulp goed kan gebruiken. Op dit moment zijn er zo’n 600 huishoudens afhankelijk van de Voedselbank en dat aantal stijgt. “Juist nu in deze moeilijke periode moeten we alle zeilen bijzetten om gezinnen en alleenstaanden die onder de armoedegrens leven een verantwoord voedselpakket te kunnen aanbieden”, aldus woordvoerder Jack Koops van de Voedselbank. “Met deze decemberactie hopen we weer even vooruit te kunnen, om zo ook in de winter alle gezinnen in de gemeente Groningen te kunnen voorzien van voldoende boodschappen. Wij zijn iedereen die doneert heel erg dankbaar.”