Frans Timmermans opent conferentie Eurosonic Noorderslag

nieuws
Frans Timmermans

Frans Timmermans houdt de openingstoespraak van de conferentie van Eurosonic Noorderslag. Als vice-president van de Europese Commissie is hij verantwoordelijk voor de Green Deal.

De Green Deal is één van de onderwerpen die Timmermans aan de orde zal brengen , omdat het festival duurzaamheid als een belangrijk speerpunt beschouwt. Timmermans gaat dan ook dieper ingaan op het nemen van groene stappen in de muziekindustrie. Dit sluit bovendien aan bij het thema van de conferentie, ‘Building Back Better Together’. Na bijna twee jaar regelgeving rond de pandemie, is het tijd om vooruit te kijken en ons te concentreren op hoe we de live-industrie samen beter kunnen opbouwen, aldus de organisatie.

Aan de digitale conferentie doet een groot aantal sprekers mee. Er wordt onder meer gesproken over hoe Brexit de muziekmarkt beïnvloedt, en over de veerkracht van mensen en bedrijven in de sector tijdens de coronapandemie. ESNS vindt volledig online plaats van 19 – 22 januari. Het showcasefestival is gratis online te volgen, met va tevoren opgenomen sessies. Op zaterdag is Noorderslag de graadmeter voor Nederlandse muziek, met de uitreiking van de Popprijs, Pop Media Prijs en de IJzeren Podiumdieren.

Deel dit artikel: