Veel voetbalclubs gaan toch spelen dit weekeinde: “Er staat een periodetitel op het spel”

sport
Foto Andor Heij. Gorecht - Broekster Boys

Veel Groninger voetbalclubs komen aanstaand weekeinde toch in actie voor de competitie. De KNVB had het reguliere programma geschrapt, maar inhaalwedstrijden kunnen wel gespeeld worden.

Het kabinet besloot vrijdag dat er vanwege de coronamaatregelen na 17.00 uur niet meer getraind kan worden. Daarom besloot de KNVB maandag de competities van de standaardelftallen stil te leggen. Maar clubs die “ongetraind” toch willen voetballen krijgen die ruimte via inhaalwedstrijden.

Zo speelt de koploper van de tweede klasse J, Gorecht, zaterdag in Haren thuis tegen DESZ. Trainer Hans van der Ploeg van Gorecht is toch wat verbaasd dat de KNVB de wedstrijd op het programma heeft gezet: “Wij willen die wedstrijd wel spelen, maar dat zou op vrijwillige basis gaan na overleg tussen beide clubs. Maar dat overleg met DESZ heeft nog niet plaats gevonden. Toch heeft de KNVB de wedstrijd ingepland”.

Van der Ploeg wil de wedstrijd wel graag spelen. Ook zonder training met de hele selectie: “Iedereen heeft een interval schema gekregen, een individueel programma, want trainen met de hele groep lukt niet. Misschien dat er donderdag nog wat lukt, maar we gaan geen idiote dingen doen zoals trainen om zes uur ’s ochtends”.

“Maar ik durf het wel aan”, vervolgt Van der Ploeg. “We staan er conditioneel goed op. Bovendien staat er een periodetitel op het spel”.

Niet alleen Gorecht komt (waarschijnlijk) in actie. Ook wedstrijden met onder meer GRC Groningen, FC Lewenborg, Gruno, Forward, Velocitas, de zaterdagafdeling van SC Stadspark en Engelbert staan op het programma. Wellicht volgen er meer wedstrijden.

Deel dit artikel: