Subsidie voor vernieuwende diensten of producten

nieuws

Ondernemers die met een vernieuwende dienst of product komen kunnen hiervoor weer subsidie aanvragen.

Dat kan vanaf maandag via de VIA-subsidie (Versneller Innovatieve Ambities), die verstrekt wordt door de Provincie en het Samenwerkingsverband Noord Nederland. Met het geld kan een idee ontwikkeld of getest worden voordat het op de markt wordt gebracht.

De provincie wil met deze subsidie kansen bieden voor ondernemers en kennisinstellingen uit het noorden. Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol: “Als provincie stimuleren we de ontwikkeling naar een toekomstbestendige economie. Hierbij willen we ondernemers helpen. Gelukkig zitten (mkb-) bedrijven en kennisinstellingen niet stil en zijn er veel innovatieve ideeën”.

Het gaat onder meer om circulair ondernemen, verduurzamen van het bedrijf, werken aan positieve gezondheid en meer digitalisering. Ook samenwerken met andere bedrijven en instellingen wordt beloond, net als het delen van kennis.

Deel dit artikel: