RUG bouwt tijdelijke ‘kantinekas’ tussen Mercator-gebouwen op Zernike Campus (video)

nieuws

Tussen de twee Mercator-gebouwen op de Zernike Campus verrijst begin volgend jaar een ‘pop-up lounge’. De tijdelijke kantine, gebouwd in opdracht van de Rijksuniversiteit Groningen, moet enerzijds een ‘internationale community vormen met staf en studenten’ en anderzijds het ruimtegebrek van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen oplossen.

 Tekst gaat verder onder de video:

Door de bouw van de nieuwe lounge kan de kantineruimte op de begane grond van de Smitsborg worden vrijgemaakt om ruimteproblemen van het daar gevestigde Centrum voor Informatie Technologie (CIT) op te lossen. De nieuwe lounge is een tijdelijke constructie. Op termijn zal deze waarschijnlijk plaats gaan maken voor een permanente ontmoetingsruimte op dezelfde plek.

De nieuwe kantine wordt een transparante en ‘semi-geklimatiseerde’ ‘kas’ met meerdere ingangen. Het tijdelijke gebouw krijgt gasloze verwarming, vloer- en gevelisolatie en zonwering. Daarnaast is de kas volledig demontabel en kan deze na gebruik op een andere locatie worden opgebouwd.

Deel dit artikel: