Laatste huurders betrekken gerenoveerde Lefier-woningen in Paddepoel

nieuws
Foto via Lefier

Deze week hebben de laatste bewoners hun exemplaar van de 246 gerenoveerde woningen in de wijk Paddepoel in gebruik genomen. De woningbouwvereniging is blij dat de operatie, na iets meer dan een jaar aan werkzaamheden, is voltooid.

Het gaat om eengezinswoningen uit de jaren ’60 tussen de Watermanstraat, de Grote Beerstraat, de Noorderkroonstraat en de Ossehoederstraat. Alle woningen zijn voorzien van dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, mechanische ventilatie en kunststof kozijnen en deuren en nieuwe dakpannen. Deze ingrepen moeten zorgen voor minder tocht-, vocht- en schimmelklachten. Verder hebben alle woningen nieuwe dakpannen gekregen en is de aanwezige aardbevingsschade ook meteen hersteld.

Volgens Lefier was de renovatie van de woningen een uitdaging voor alle partijen, zeker omdat extra rekening moest worden gehouden met coronamaatregelen. “We willen tempo maken met de verduurzaming van woningen, zodat in 2050 onze woningvoorraad CO2-neutraal is”, vertelt Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed Lefier. “Samen met Dura Vermeer is het gelukt om in ongeveer een jaar tijd een flink aantal woningen in Paddepoel naar label A te brengen.”

Deel dit artikel: