Groninger Studenten Cabaret Festival vanaf woensdag terug in Stadsschouwburg

nieuws
Foto's via GSCF

Aanstaande woensdag gaat het Groninger Studenten Cabaret Festival voor de 35ste keer van start. Na een corona-uitstapje naar Spijkernisse keert het festival dit jaar terug naar de vertrouwde Stadsschouwburg.

De coronamaatregelen dwongen de organisatie vorig jaar tot een alternatieve vorm voor het festival en week daarom eenmalig uit naar Theater de Stoep in Spijkenisse. Maar soepelere coronamaatregelen zorgen er voor dat de Stadsschouwburg dit jaar gewoon weer de plek is waar het festival drie dagen neerstrijkt.

Boban Braspenning, Anne Ruitenberg, David Heijmans, Julia Straten en Bas van de Ven zijn dit jaar de halve finalisten. Ook zijn er elke dag optredens van bekende cabaretiers. Op woensdag is dat Remy Evers, op donderdag zijn dat Ruud Smulders en Ramon Chatrer (de winnaar van het GSCF van vorig jaar) en op de finaledag geeft Teun van den Elzen een gastoptreden.

Na een traject van audities en try-outs door heel Nederland, spelen de vijf halve finalisten woensdag en donderdag de halve finales in de Stadsschouwburg. Een dag later vindt de finale plaats en worden de Juryprijs, de Persoonlijkheidsprijs en de Publieksprijs uitgereikt.

Volgens de organisatie van het festival zijn de kaartjes inmiddels bijna uitverkocht, maar zijn er nog een aantal kaarten beschikbaar. Kaarten bestellen kan via deze link.