De eerste halve finale van GSCF: ‘Het was een groot succes!’

Gisteravond was de eerste halve finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF). Tijdens die drie-daagse evenement krijgt jong cabaret talent de kans om op het podium van de Stadsschouwburg de sterren van de hemel te spelen. Woensdagavond was het de beurt aan drie halvefinalisten. 

Boban Braspenning, Anne Ruitenberg en David Heijmans gingen woensdagavond met elkaar de strijd aan. De eerste halve finale werd gepresenteerd door cabaretier en oud-deelnemer Andries Tunru.  Op donderdagavond spelen weer twee halvefinalisten, dit zijn Bas van de Ven en Julia Straten. Dan is de presentatie in handen van cabaretier Martijn Kardol. Na de halve finales bepaalt een jury welke cabaretiers doorgaan naar de grote finale op vrijdagavond.

‘De cabaretiers kunnen vrijdagavond drie prijzen winnen: de Juryprijs, de Publieksprijs en de Persoonlijkheidsprijs. Ook gaan de finalisten samen op tour door het land.’ vertelt Marijn Smit, voorzitter van het GSCF. ‘Nog even afwachten dus!’

De cabaretiers die gisteravond op het podium stonden hebben er in ieder geval ontzettend van genoten. ‘Het ging echt heel goed en wat een zaal!’ vertelt Boban Braspenning stralend.