Automobilist beschadigt 15 auto’s aan Prinsesseweg en gaat er te voet vandoor (update)

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Op de Prinsesseweg in de Oranjebuurt heeft een automobilist dinsdagavond flink wat schade veroorzaakt aan diverse geparkeerde auto’s. Dat meldt incidentenfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

Het incident gebeurde rond 20.10 uur. “Een automobilist is met zijn auto tegen meerdere geparkeerde auto’s gebotst”, vertelt Ten Cate. “Behalve om auto’s op de Prinsesseweg gaat het ook om een aantal geparkeerde voertuigen op de Johan Willem Frisostraat. Om hoeveel auto’s het gaat? Ongeveer vijftien. Sommige zijn flink beschadigd geraakt.”

Zoekactie
Door de aanrijdingen raakte het voertuig van de dader op een gegeven moment dusdanig beschadigd dat er niet verder gereden kon worden. De bestuurder ging er daarop te voet vandoor in de richting van de Grote Beerstraat. Een getuige hoorde de bestuurder zeggen: “Ik ga koffie drinken bij mijn moeder.” De dader is nog niet gevonden. Zijn auto  is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Qbuzz
Tijdens het politieonderzoek kwam ook een lijnbus van Qbuzz in botsing met een geparkeerde auto. “De straat is afgesloten en een lijnbus stond te wachten. Op een gegeven moment besloot de chauffeur om achteruit te rijden. Bij het draaien zwenkte de bus iets te ver uit en kwam tegen een personenauto aan, die hierdoor wat schade aan een deur en een spiegel opliep. De bus liep geen schade op.”

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:
Adverteren?