RIVM telt 42 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 96 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 42 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 21.617 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal nog op 21.575. Dit betekent een stijging van 0,2 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. Het aantal van 42 nieuwe besmettingen ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 33 staat. Qua gemeenten met het hoogste aantal nieuw gemelde positieve testen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen staat de gemeente Staphorst op de eerste plaats met 1.918,9 nieuw gemelde positieve testen. Neder-Betuwe, 677,9, en Scherpenzeel, 647,8, staan op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Provincie
In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 96 personen positief getest op het coronavirus. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeente Midden-Groningen gaat het om 12 nieuwe gevallen, Westerwolde 10, Westerkwartier 9, Het Hogeland 7, Eemsdelta 6, Oldambt 4 en Pekela, Stadskanaal en Veendam 2. In de provincie werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld.

Landelijk
Landelijk werden er het afgelopen etmaal 3.702 personen positief getest op het coronavirus. Dat aantal ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 3.229,43 staat. In de ziekenhuizen werden 60 nieuwe coronapati├źnten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 16 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 546 mensen in het ziekenhuis, dit zijn er 3 meer in vergelijking met vrijdag, waarvan er 138 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 5 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Deel dit artikel: